Meikkisuosikkini

Meikkejäni

 

Tässäpä nyt lista meikkisuosikeistani. Tehtävä oli vielä vaikeampi kuin ihonhoitosuosikit, koska markkinoille on tullut valtavasti uusia, todella hyviä meikkejä. Vaikka en nykyisin edes meikkaa joka päivä ollenkaan, vaan annan ihon levätä, kiinnostukseni meikkeihin ei ole kadonnut mihinkään

SIVELTIMET: Ecotools, We Care Icon

MINERAALIMEIKKI: JANE IREDALE: Mineraalipuuterimeikkivoide, ORIFLAME: GG Long Wear Mineral Foundation, AVON: Luxe-mineraalimeikkivoide, EVERYDAY MINERALS: FACE

PUUTERIMEIKKIVOIDE: NYX: Matte But Not Flat, CLINIQUE: Almost Powder Make-Up, MAX FACTOR: Facefinity, LUMENE: Touch of Radiance Matta, Longlasting Blur

POSKIPUNA: MAYBELLINE: Blush, AVON: Luxe-poskipunat, ORIFLAME: GG Bronzing Pearls: Natural Blush ja Natural Peach, The ONE IlluSkin Blush-poskipunat

RIPSIVÄRI: LANCOME: Hypnose Doll, DERMOSIL: Moisture Proof Mascara, LUMENE: Gloudberry Lenght seerumi-ripsiväri, Truly Bold & Curly, Sensitive Touch Easy Wash, Blueberry Volume

RIPSENTAIVUTTIMET: Shu Uemura, Mariela Sarkima

MEIKKIVOIDE: L´OREAL PARIS: Infallible Mattifying 24 hja True Match, AVON: Luxe-ihonsävyyn mukautuva meikkivoide, LUMENE: Long Wear Blur, Glow Illuminating CLINIQUE: Redness Solution, AVENE: Hydrating skin tone perfector spf 30, ORIFLAME: The ONE IlluSkin Foundation ja Everlasting Foundation

BB-VOIDE: L´OREAL PARIS: Nude Magicue spf 20, VICHY: Idealia BB-cream spf 25, LUMENE: Bright Now BB Cream spf 20, ORIFLAME: BB-cream

BB-PUUTERI: L´OREAL PARIS: BB-Powder

CC-VOIDE: LUMENE: CC-cream, L´OREAL PARIS: CC-cream ( kaikki sävyt ), ORIFLAME: GG-CC-Cream spf 25, Even Out CC-voide spf 20

CC-PUUTERI: LUMENE: Color Correcting-powder, AVON: CC-powder

HUULIKIILTO: ORIFLAME: GG Rejunevating Lip Balm SPF 12, The ONE BB-balm spf 15, DERMOSIL: Colour changing lip gloss funky pink

PRIMERI: DERMALOGICA: Skin Perfect Primer spf 30, CLINIQUE: Redness Solutions, AVON: Prime and set spray, Magix-pohjustusvoide spf 20, Luxe Fabulous-pohjustusvoide, LUMENE: CC-Blur, ORIFLAME: GG Perfecting Make Up Base, The ONE IlluSkin Face Primer

VALOKYNÄ tai -VÄRI: YSL: Touche Eclat, DERMOSIL: Valokynä, MALU WILZ: Kiinteyttävä valokynä, JOE BLASCO: Valoväri, LUMENE: Valokynä, AVON: The Luxe-valokynä, Magix-valokynä, ORIFLAME: GG Valokynä

SILMÄNRAJAUS: MAYBELLINE: Master Drama, Master Smoky, ORIFLAME: The ONE Eye Liner stylo, AVON: uusitut Glimmerstick-rajauskynät, LUMENE: Sensitive Touch

PUUTERI: L´OREAL PARIS: True Match, ORFLAME: The ONE Loose Powder, GG Invisible Touch Loose Powder, GG Sheer Powder, CLINIQUE: Redness Solutions, LUMENE: Luminous Matta-puuteri

LUOMIVÄRIPRIMERI: AVON: Eye Shadow Primer, URBAN DECAY: Eyeshadow Primer Potion Anti-Aging, LUMENE: Beauty Base-silmämeikin pohjustaja

LUOMIVÄRI: AVON: Luxe-luomiväripaletit, True Color-luomiväripaletit, ORIFLAME: GG Luminous Cream, The ONE Colour Impact, The ONE Colour Unlimited Eye Shadow-Stick, The ONE Colour Match Eye Shadow Duo

KULMAKARVAVÄRI: LUMENE: Blueberry -Kulmavahageelit, ORIFLAME: The ONE Eye brow kit, The ONE kulmakarvatussi, YVES ROCHER: Couleurs Nature Eye Brow Pencil

PEITEVOIDE tai -PUIKKO: JOE BLASCO: kaikki peitevärit, ORIFLAME: GG Secret Concealer, The ONE EverLasting Concealer, IlluSkin Concealer, LUMENE: Touch of Radiance, Lumene Red neutralazing-Concealer, CLINIQUE: Redness Solutions-stick, URBAN DECAY: Naked Skin Concealer, 24/7 Concealer-peitekynä, AVON: True Colors Calming Effects-peiteväri, Luxe-peitepuikko

AURINKOPUUTERI: ORIFLAME: GG Bronzing Pearls; Natural Bronze

KIRKASTAVA PUUTERI: AVON: Kuultavat kasvopuuterihelmet, DERMOSIL: Illuminating pearls, WE CARE ICON: Hohtopuuteri

KIINTEÄ MEIKKIVOIDE: JOE BLASCO, MAX FACTOR: Pan Stick, RIMMEL: Lasting Finish 24 h

KYNSILAKKA: ORIFLAME: The ONE Long Wear Nail Polish, WE CARE ICON-Fashion Nails, ESSIE-nail lacquer, LUMENE: Gel Effect, Natural Code Nail Styler ja Glitterpolish

HUULIPUNA: AVON: LUXE-huulipuna, ExtraLasting-huulipuna, Kiss`n Go,True Color, True Color Lip Stylo, Ultra Color 3D, True Color Perfectly Matte, Shine Burst, ORIFLAME: THE ONE-sarjan huulipunat, GG Jewel-huulipuna, We Care Icon-huulipunat, Lumene: Wild Rose Kosteuttava-huulipuna,Raspberry Miracle Shine, Natural Code by Lumene Smile Booster, Raspberry Miracle

HUULTENRAJAUSKYNÄ: ORIFLAME: The ONE, GG, AVON: Luxe, Glimmerstick, DERMOSIL: Invisible Lip liner

STROBING: NYX: Strobe of Genius Illuminating Palette

CONTOURING ( ja strobing ): NYX: Higlight and Contour Pro Palette

Viime vuoden paras ulkomainen yllättäjäsarja: NYX

Viime vuoden paras kotimainen yllättäjäsarja: LUMENE, DERMOSIL

PARHAAT EDULLISET SARJAT: Dermosil, Avon, Oriflame The ONE, Rimmel, Maybelline, We Care Icon

PARHAAT KESKIHINTAISET- TAI LUXUSSARJAT: Lancome, Clinique, Joe Blasco, Avon: Luxe, Oriflame: Giordani Gold, YSL, Jane Iredale

Kuten huomaatte taas, että meikkejä on ns. joka hintaryhmästä eivätkä ns. luxus-meikitkään ole kovin kalliita, mutta se on kokemuksen sanelema juttu; miksi maksaa turhasta, koska halvempikin ajaa saman asian. Ymmärrän kyllä, jos on ihastunut johonkin kalliiseen tuotteeseen, kuten minä YSL:n valokynään tai jotkut Estee Lauderin meterioriitteihin ( aurinkopuuteri- tai poskipunahelmet.) Mutta kokeilen mielelläni halvempia tuotteita ja monta kertaa on ollut ilo löytää varsinkin kotimaisista sarjoista ( Lumene ja Dermosil )tosi hyviä meikkejä.

Onnekseni minulla on nykyisin suhteellisen tasainen iho ( vaikkakin ronkeli sekaiho ), joten se ei vaadi, kuin joskus vahvempaa peittoa. Jos kärsii pahasta aknesta tai muusta iho-ongelmasta, saattaa ongelman peittämiseen mennä vuodessa monta satasta. Kärsin nuorena pahasta aknesta, mutta onnekseni mummini vei minut ihotautilääkärille ja ihoni saatiin kuntoon puolessa vuodessa säännöllisellä, ulkoisella lääkityksellä. Dalacinia aamulla kasvovetenä ja 10 % Basironia iltaisin. Tyynyliinoista lähti väri, muttei se minua haitannut, kun ei jäänyt edes arpia kasvoihin. Vau

Ylläpitolääkitystä käytin vielä vuoden oireiden kadotttua ja joskus sen jälkeenkin. Nytkin minulla on lääkärin määräämää Dalacinia pieni pullollinen, jos ihoni pamahtaa formonifinneille tai kun suklaanhimo iskee SilmäniskuLeveä hymy

Joten, jos kärsitte aknesta tmv., menkää ihmeessä lääkäriin. Tavallinen tk-lääkärikin voi nykyään määrätä akneen Dalacin-liuosta tai -emulsiota. Liuos käy tosi rasvaiselle iholle paremmin ja emulsio, jota itse käytän, esim. pintakuivalle iholle. Jos ongelma ei ota laantuakseen, kannattaa käydä ihotautilääkärillä, se maksaa itsensä takaisin verrattuna siihen, että ostaisitte ja kokeilisitte jatkuvasti uusia aknetuotteita. Toki ne voivat hyvinkin auttaa, kunhan muistaa olla hellävarainen, pitää sormet irti kasvoista ja myös kosteuttaa ihoa.

Oriflamen epäpuhtaan ihon sarjaa suosittelevat jopa kosmetologit. Nythän Oriflamelta voi tilata suoraan luomalla tilin ja asiakasnumeron sinne. Neuvoja voi kysellä kokeneemmalta edustajalta, jos tuntee sellaisen tai chatin kautta, he osaavat opastaa sinut lähimmän edustajan luokse. Chat löytyy Oriflamen sivujen oikeasta alareunasta helposti, kun kirjaudut sivuille tai avaat sivut ihan vain katsellaksesi vaikkapa kuvastoa. Jäsenyys ei velvoita sinua mihinkään, kuten ei myöskään edustajuus, jossa saat sitten vielä 25 % alennusta tuotteista. Sieltä saa myös halpoja ja hyviä meikkejä sekä vinkkejä epäpuhtaan ihon ja näppyjen peittoon.

Hyviä tuotteita ovat mm. Cliniquen Clarifying-kasvovedet, jotka puhdistavat syvältä, mutteivät kuivata. Kasvovesi on hieman hintava, mutta ainakin Sokoksissa ja Emotioneissa tarjouksessa vähän väliä ja se riittää pitkään. Niitä saa tietenkin myös kosmetologeilta, jos päädyt sellaisen hoidettavaksi, mikä voi olla todella hyvä, mutta kylläkin kallis vaihtoehto.

Toinen hyvä ”opiskelijabudjetin” sarja on Freeman. Saa Prismoista, Sokoksista ja Emotioneista tai tilaamalla suoraan maahantuojalta. 200 ml:n naamio maksaa korkeintaan 5 e. Lisäksi sarjalta löytyy puhdistusaineita, kuorintoja ymv. Nivea on myöskin halpa ja hyvä sarja, samoin Garnier. Myöskin saksalainen Malu Wilz on loistava sarja, jonka löydät taas Sokoksista ja Emotioneista. Halpoja ja hyviä meikkejä valmistavat ainakin seuraavat sarjat: Rimmel, Maybelline,  Isadora, L´Oreal Paris,,Yves Rocher, Avon ja Oriflame, The Body Shop sekä kotimaiset Lumene Code ja Lumene, We Care Icon ( Sokokset ja Emotionit ) ja  Dermosil.

Sokoksissa ja Emotioneissa tekee löytöjä, joten menkää rohkeasti kysymään myyjältä halvemman budjetin tuotteita. Minäkin ajattelin ensin, että pitää mennä ostamaan vähintään 100 e:lla, mutta kun olin alennusmyynnissä ”vain katselemassa” 20 e mukanani, tulin kaupasta ulos neljän hyvän tuotteen kanssa ja kaikki niistä neuvoi kiva ja asiatunteva myyjä; hän ei kummastellut yhtään, kun sanoin, ettei minulla ole oikein varaa, vastaus oli: että monella sarjalla tosi edullisia ja hyviä tuotteita, jos kiinnostaa, mennään katsomaan?Myyjä palveli minua samoin kuin rikkaampaa asiakasta. Sen jälkeen olen mieluusti suunnannutkin Sokokselle, koska palvelu on niin hyvää.. Joo, mainostamista, mutta kun Sokos ja Stockman ovat myös valitettavasti ainoita kauppoja, joihin edullisia uutuuksia tulee. ( NYX, Urban Decay ym. )

Tosin tänä päivänä esim. Yves Rocher on hyvä ja halpa, Tokmannilla on upeita tarjouksia, Citymarketista ja Anttilasta saat edullisesti meikkejä ja ihonhoitotuotteita ja The Body Shop on ihana kauppa tuoksuineen, meikkeineen ja ihonhoitotuotteineen.

Netissä on myöskin halpoja kauppoja. Tosin nettikauppojen kanssa pitää olla tarkkana, ettei osta halpoja kopioita tai jos ostaa laskulle tai osamaksuna, kannattaa selvittää kaikki kulut! Tuotteelle voikin yhtäkkiä tulla melkein kaksinkertainen hinta, jollei ole tarkkana. Ja jos tuotetta ei voi maksaa muuten kuin kortilla, kannattaa ehdottomasti varoa, kyseessä on lähes varmasti huijaus. Korttimaksusta he saavat tilitietosi ja seuraavassa kuussa voikin tililtäsi ykskaks hävitä jollekin oudolle firmalle melkoinen summa. Helpoin tapa on sulkea kortti ja tilata uusi ( n. 10 e pankista riippuen ) kuin alkaa metsästää ryöstäjäfirman asiakaspalvelua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *